Vervroegde kerst
Door: SchoolatSea
Blijf op de hoogte en volg Seb
28 December 2012 | St. Vincent, Kingstown
Gisteren, 22 december, zijn we aangekomen op Horse Shoe Reef. Gelijk nadat we het anker hebben laten vallen, zijn we het water in gesprongen om te gaan zwemmen. Vandaag gingen we snorkelen bij het Horse Shoe Reef. De groep werd in tweeën gedeeld, het ene deel ging snorkelen en het andere ging alvast kerstversieringen maken en ophangen, want vandaag vieren we kerst aan boord! Wij gingen eerst onze enige echte plastic SAS-kerstboom versieren met slingers en opgeblazen waterballonnen. Voor de tv-openhaard hebben we de kleurrijke sokken van Linus en de Barbapapa-sokken van Bart opgehangen. Overal aan de muur hangen papieren kerstbomen en sterren en we hebben een kerstslinger opgehangen. Na anderhalf uur werden we met het bijbootje opgehaald om naar het rif gebracht te worden. Nadat we met onze duikbril op en onze flippers aan in het helderblauwe water waren gesprongen zagen we allemaal soorten vissen in alle kleuren en maten door het bruine koraal zwemmen. Samen met Sweder en Thomas zijn we naar de rand van het rif gezwommen, als je ooit de film Finding Nemo hebt gezien kun je je voorstellen hoe dat er ongeveer uit zag. Jammer genoeg hebben we geen anemonen en dus ook geen clownvisjes gezien, maar wel hebben we inktvisjes, slangen en een haai gezien! Toen we eindelijk uitgekeken waren, hoewel we betwijfelen of dat op die plek wel mogelijk is, gingen we terug naar de boot voor de lunch met toepasselijke reggae-kerstmuziek en krentenbrood. Tijdens de lunch kwam het leuke nieuws dat we die middag zonder docenten en crew met z'n allen drie uur op een onbewoond eiland mochten doorbrengen, iets wat we helemaal niet erg vonden! We kwamen aan op een strand, maar hier waren mensen aan het barbecueën dus zijn we naar de andere kant van het eiland gelopen. Hier troffen we een strandje aan met hagelwit zand, perfecte palmbomen en een zee in wel tien verschillende soorten blauw. We knuffelden de perfecte palmbomen en haalden er gelijk wat kokosnoten uit om op te drinken. Toen we onze handdoeken gedropt hadden, hebben we genoten van het strand en het prachtige uitzicht op andere eilandjes met net zulke stranden. Ook hebben we de scène van Pirates of the Caribbean nagespeeld waarin captain Jack Sparrow op het strand wordt achtervolgd door een indianenstam. Voordat we het wisten was het alweer tijd om terug te gaan naar de Regina Maris en nu zitten we hier met het liedje Flappie van Youp van t' Hek onze blog te typen, en te wachten op het kerstdiner dat vanavond wordt bereid en geserveerd door de docenten en crew. Vandaag was echt een superleuke dag en een beter kerstcadeau hadden we ons niet kunnen wensen. Vrolijk kerstfeest!