Vissen vangen
Door: Seb Koster
Blijf op de hoogte en volg Seb
03 December 2012 | Kaap Verdië, Praia
Vrijdagmiddag 24 november zijn we vertrokken, de zee was bijna spiegelglad. Zaterdag had ik een schooldag en rond drie uur in de middag kwamen we aan bij La Gomera, waar we gingen ankeren. Om vier uur werd iedereen verplicht om in het heldere, lichtblauwe, warme water te zwemmen. Vanaf de kluiverboom is bijna iedereen in het water gesprongen. Ik heb heel lang gesnorkeld. De volgende dag gingen we weer weg, de zee was ruiger en ik werd zeeziek. Ik heb bijna niks kunnen doen aan school en werd bang dat als dit zo doorgaat ik een (grote) achterstand zou oplopen. Naarmate we langer op zee waren ging het wel weer beter, en probeerde zoveel mogelijk te eten, schooldingen te lezen en mee te doen met de wachten en spaanse les. Op een van de wachten hadden we een vis aan de haak, Eric, de stuurman, werd helemaal happy, en samen met Jori proberen we de vis binnen te halen, helaas kwam de spanning even van de lijn en ging de vis ervandoor. Een dag later kon ik weer een beetje normaal aan school werken. Langzaam maar zeker mn achterstand inhalend, ging het ook steeds beter. Eergisteren voelde ik me eindelijk niet echt meer zeeziek, maar ik deed nog wel rustig aan. Gisteren hadden we weer een vis aan de haak, deze keer een Dorade, en Eric kreeg een herkansing, we haalden de vis binnen, eenmaal binnen sprong Robin meteen op de vis en stak hem tussen de ogen en in zn hart. Toen de vis doodging werd hij langzaam blauw, eerst was hij geel geweest, en toen grijs. Robin sneed hem open en haalde zn ingewanden eruit. Even later kwam Stephan ons een stukje vis aanbieden, echt heerlijk. Ook keken we een documentaire over de oceanen en de vulkanen. Tijdens onze wacht, van 12 tot 16 en van 24 tot 4, ging het keihard regenen, net als in Nederland =(. Wel hebben we toen een lekker broodje gegeten. Ik schrijf deze SAILMAIL eindelijk zeeziekvrij!!
Fijne Sinterklaasdagen, ik zou wel graag bij jullie willen zijn tijdens Sinterklaas en Kerst.
03 December 2012 - 17:00
John Koster:
Hé Seb,
Leuk van je te horen. Ik hoop toch zo voor je dat je nu voorgoed van de zeeziekte verlost bent. Heb een gezellige Sinterklaas. Wij missen je en zullen tijdens pakjesavond aan je denken. Pap. -
03 December 2012 - 20:21
Marten:
Hoi Seb, goed te horen dat je niet meer zo zeeziek bent. Die Dorade had ik graag met je opgegeten! Praia is Portugees voor strand, dat weet ik dan weer. Goeie reis en, zoals ze dat in scheepvaart kringen zeggen, een behouden vaart! Groet uit een donker, koud en nat Nederland. -
04 December 2012 - 00:15
Aafke:
Neefje!
Blij om te horen dat het beter gaat. Je verhalen klinken als geweldige avonturen.
Geniet van het mooie weer en de zee. Hier is net de eerste (natte) sneeuw gevallen.
Zon zou ook fijn zijn :) Vieren jullie daar ook alternatieve Sinterklaas?
Veel plezier en succes!
Liefs,
Aafke -
04 December 2012 - 10:03
Opa Frank En Oma Janny:
Hi Seb,
Fijn om weer wat van je te horen en helemaal geweldig dat je nu zeeziekvrij bent,
we sprongen een gat in de lucht (nou ja, voor zover mogelijk) toen we dat lazen.
Wat zal dat een heerlijk gevoel geweest zijn voor jou.
Ook genieten we van de verhalen die je schrijft, wat een leuke ervaringen Seb.
Vieren jullie ook nog een soort van Sint Nicolaasfeest op de boot?
We proberen nog steeds je te volgen op de kaart, maar dat lukt nu niet zo goed.
Heel veel plezier de komende dagen en we hopen zo dat je je goed blijft voelen.
We denken aan je, liefs opa en oma