Dolfijnen
Blijf op de hoogte en volg Seb
09 November 2012 | Portugal, Portugal
Van het SchoolatSea blog: 6 november
Dolfijnen!
Vandaag was de eerste dag dat we dolfijnen hebben gezien! We hebben wel een kwartier staan kijken hoe ze rond de boeg aan het spelen waren. Het waren er ongeveer 8 en er zaten een paar baby’s bij. Het weer is een stuk aangenamer geworden; het is minder koud, er is minder regen en meer zon. We hebben vandaag zelfs al onze zonnebril nodig gehad. De golven zijn minder hoog dan voor Cherbourg en daardoor zijn er een stuk minder zieken. Iedereen kan nu genieten van het eten dat gemaakt wordt door de keukenploeg. Vandaag zijn ook de eerste broden gebakken. Douchen wordt hier een vak op zich, je moet alle straaltjes opvangen. Soms is er een golf van douchewater door de gang. Het water gaan dan van de ene douche, via de gang, richting de andere douche en weer terug. Antislip matjes zijn momenteel onze redding. Zonder zou echt alles wat op tafel ligt door de hele boot heen vliegen. Soms vergeet je je bestek naast je bord te leggen en ligt het ineens bij de overbuurman op schoot. Stukken vlees en broodjes vliegen ook van bord naar bord. Soep is trouwens ook een kunst. Er zijn al mensen die overspoeld zijn door een soep- of jusgolf. Je moet golf mee hebben om een deur open te krijgen, anders moet je keihard duwen en vlieg je vervolgens ineens naar de andere kant van de kamer. Zo beleef je verschillende ‘normale’ dingen op een totaal andere manier. Het is een stuk moeilijker, maar het heeft ook wel wat. Als je mensen door de kamers ziet manoeuvreren met bijvoorbeeld een simpel kopje thee is dat vrij lachwekkend. Iedereen weet zijn draai te vinden in het wacht-slapen-eten-spaanse les-ritme. Al met al gaat het hier top en hebben we het heel erg leuk!
Dolfijnen!
09 November 2012 - 13:37
A. Mulder:
Hallo Seb!
Geweldig, wat je zoal op zee meemaakt, met al dat gewiebel van die boot en wat dat voor praktische moeilijkheden met zich meebrengt! Dat lijkt me een hele ervaring op zich al.
Ik vind het fijn dat je wat schrijft, zo blijf ik een beetje op de hoogte, want ik moet regelmatig aan je denken en dan vraag ik me af, waar je bent en wat je nu zou doen en wat je meemaakt.
Hou je taai!
mevrouw Mulder -
09 November 2012 - 22:45
Hilde Wegter:
Geweldig lieve Seb,
Heel leuk om over je/jullie avonturen te lezen!
Dolfijnen, mooi om te zien en dan ook nog baby's erbij, dat lijkt me schitterend.
Het is ook wel fijn om even te lezen hoe het met je gaat. We vinden het heel tof om zo op de hoogte te worden gehouden van al je belevenissen. Kon je maar even door zeilen naar 'down under'. Je bent vaak even in mijn gedachten. :)
Liefs tante Hil -
10 November 2012 - 01:02
Mevrouw Ketle:
Hi Seb
Loved reading this report. I had a good laugh about the food and pushing the doors open. Treasure every moment, it's a great experience. Phil -
10 November 2012 - 12:19
Oma Janny:
Hi lieve ondernemende Seb,
Wat fijn dat wij door de blogs te lezen op de hoogte blijven van jouw ervaringen.
In de eerste plaats hopen we dat je je nu een stuk beter voelt, want zeeziek
zijn is geen pretje.
Wat leuk om nu eens dolfijnen te zien in het echt en niet op tv,
wat zul je veel leren en zien Seb en natuurlijk zal het niet altijd even
gemakkelijk zijn, maar zo te lezen hebben jullie met elkaar ook veel plezier en
heb jij al heel wat kennis opgedaan. We kijken iedere dag waar je bent en dat
is erg leuk om mee te varen (so to speak).
We kijken met plezier uit naar het volgende bericht, and we wish you lots of fun.
Ook de hartelijke groeten van opa, take care of yourself, we miss you.
heel veel liefs en een dikke knuffel (als het even mag),
oma Janny