Van Suriname naar Curaçao
Door: Seb Koster
Blijf op de hoogte en volg Seb
21 Januari 2013 | Suriname, Paramaribo
uit de sailmail van Seb.
We zijn net weer op zee, anders dan normaal heb ik niet heel veel last van zeeziekte, ik heb een verdovende pleister achter mijn oor gekregen, al werkt ‘ie niet heel goed volgens mij.
De 15e lieten wij Suriname achter ons, na 12 dagen lang in de jungle te hebben gezeten. Het was daar heel gaaf, ik heb kinderen les gegeven en cassave geoogst, geraspt en rijst gestampt. Ook zijn we naar een museum gegaan en hebben we van een Saramakaanse mevrouw veel over de cultuur geleerd. We hebben ook een amerikaan ontmoet, die voor PeaceCorps werkt, hij woont in Pikin slee, het dorpje vlakbij onze verblijfplaats Pasensi, en help de mensen met projecten, zoals het museum. We zijn ook met 2 rastafarians naar de jungle gegaan en daar een nacht doorgebracht. Er was toen een vriend van de amerikaan, een canadees, mee samen met zijn kat. Hij was een heel bijzonder persoon, hij reist de wereld rond, nu al 12 jaar. Elke dag in Pasensi kregen we 2 uur waarin we aan school moesten werken, daardoor heb ik bijna een heel wiskunde hoofdstuk gemaakt en een natuurkunde hoofdstuk afgemaakt.
Ook gingen we bijna elke dag zwemmen in de Suriname-rivier. Ik heb daar een verkoudheid opgelopen, op de een of andere manier, maar dat is nu over. We sliepen in hangmatten, er zaten kakkerlakken in m'n klamboe en Pieter was door een schorpioen gestoken, gelukkig eentje die een zeer pijnlijke, maar geen dodelijk giftige steek heeft.
Na een bootreis van 3 uur en een busrit van 3 uur kwamen we weer aan in Domburg en da volgende dag zijn we nog naar Paramaribo gegaan met de bus. Ik heb samen met Justin heel lang in de Mac gezeten. Ook hebben we een paar films gekocht en lekker eten.
In de Palmentuin hebben we een stilte-oefening gedaan van een uur, ik heb me toen een beetje verveeld. Ook heb ik wat school/tekenspullen gekocht zoals en geo, wat potloden en pennen en een kladblok.
De wachten zijn gewisseld en ik zit samen met Justin in de 8-12 wacht, waardoor ik op wachtdagen ook aan school kan werken, wat ik heel fijn vind, ik ben nu minder bang op een hele grote achterstand.